петак, 14. фебруар 2014.

Да ли сте некада јели куглоф?

Volite li slatkiše? Da li ste nekada ili ikada jeli kuglof? 

Recept za Jaffa kuglof sa narandžama

Poznata je stvar da smo mi narod koji
u većini voli sočan kolač.

To podrazumeva puno fila, preliva, voća, šlaga.Kada kažemo 'kuglof' to nas uglavnom asocira na suv kolač koji se može konzumirati jedino uz mleko ili belu kafu.
Naravno, to nije tačno.
Jaffa
Postoji razni kuglofi koji su, ne samo ukusni, već su i sočni. Takav je vinski kuglof, a takav je i Jaffa.
Upravo zbog toga to je jedan od najtraženijih kuglofa.
Često sam čula: "Jaffa je najbolji kuglof". Zbog toga sam odlučila da upravo ovaj recept bude poklon vama
za dan zaljubljenih.

Potrebni sastojci:
  • 250 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 dcl ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 cele pomorandže
  • 1 dcl gaziranog soka narandže
  • 50 g kandirane korice limuna i narandže
  • 100 g istopljene čokolade
  • 100 g čokolade za glazuru
  • Grumen margarina ili putera

Način pripreme:

Posebno izmiksirati belanca i žumanca sa šećerom i spojiti.
Postepeno, uz stalno mešanje, dodavati ulje, sok i narendanu koru jedne narandže, istopljenu čokoladu, gazirani sok, kandirano voće, brašno i prašak za pecivo.
Jaffa kuglof
Modlu namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Kuglof peći u zagrejanoj pećnici na 175ºC oko 1 sat. Kuglof pre vadjenja iz modle izbušiti tankim drvenim štapićem i u rupice sipati sok od druge narandže. Ostaviti u modli oko pola sata, prevrnuti na tanjir, premazati glazurom od čokolade i ukrasiti kandiranim ananasom.

Narandza

Jaffa je idealan kuglof za sve prilike, uz njega možete poslužiti bilo koje piće sem mleka i bele kafe.

Uživajte.




Ako vam se dopalo pogledajte, ima još:
http://kuglof.blog.rs/   
 

1 коментар: